finaballerina.blogg.se

En inspirationsblogg för inredning i alla dess former.

Tillbaka till skolbänken

Publicerad 2013-04-16 12:53:00 i Allmänt,

Jag vet inte om det har med nostalgi att göra men jag har verkligen fastnat för detta med gamla skolplanscher (ni vet, de man fick kolla på för att förstå hur ett djur eller en växt såg ut innan internet uppfanns!).
På nedanstående bild tycker jag man har lyft fram planschen så fint i rummet och man lyfter upp naturtemat genom den gamla korgen, blomman och djurhornen ovanför dörrkarmen. För att det inte ska kännas för mossigt och gammalt har man satt in en soffa i en härlig teal-blå färg.
 
Contemporary Living Room by Other Metro Media And Blogs Jeanette Lunde
 
Som tur är så är det inte särskilt svårt att ordna denna stilen själv hemma!
Skolplanscher finns lite överallt just nu och många möbelfirmor har soffor i kontrastfärger idag för den som vågar!
Vill man vara på den säkrare sidan, vilket jag själv oftast vill vara, kan man köpa en soffa som det går att byta klädsel på. IKEA har många soffor i bra prisklass som man kan köpa där sofföverdraget är utbytbart, ex Ektorp.
Jag tycker inte att IKEA själva har så roliga överdrag man kan köpa och byta med men det finns en del andra företag som specialiserat sig på att sälja sofföverdrag i olika färger och former anpassade för just IKEAs olika soffor, ex Bemz. Vill man kunna byta stil ofta är det ett bra alternativ som man inte blir helt ruinerad på!
Nedan är ett exempel på hur en Karlstad-soffa skulle kunna likna den ovanstående i färgen med ett överdrag från Bemz för 1999:-
 
Eller kanske en Ektorp för 1799?
 
 
 
 
Jag tänkte göra ett inspirationsinlägg senare om allt roligt man kan göra med sina IKEA-möbler.
 
/ J
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela